The feel Good Way

Musik løfter én

24. januar 2013 / The Feel Good Way

I arbejdet med at lave musik/musikterapi med voksne mennesker med vidtgående funktionsnedsættelser, har jeg fået vældig inspiration af Signe Naessing og ”The Feel Good Way”.

I mange af mine gruppeforløb er det blevet en fast aktivitet ind i mellem andre aktiviteter. Jeg har valgt at blande det med andre musikoplevelser, fordi mange af brugerne har behov for afveksling for at kunne fastholde et fokus.

Jeg afprøver meget forskelligt musik, bl.a. australsk aboriginal rock, arabisk pop, irsk folkemusik, dansk rock/pop og Leo Mathisen. Det er min erfaring at musik med gode melodier som er lette at opfatte, er med til at vække deltagernes opmærksomhed og fastholde fokus.

Noget musik løfter én og giver energi i kroppen så man ikke kan lade være med at bevæge sig til det. En kunstner som Rasmus Seebach har jeg fundet ud af er rigtig god at bruge i denne sammenhæng. Han laver gode melodier, tekster og arrangementer som holder i længden. Mange af de mennesker jeg arbejder med har hans CD´er, og også pensionisterne i mine grupper elsker Rasmus Seebach. På den måde har jeg selv fået ørerne op for de kvaliteter der er i netop hans musik.

Med Leo Mathisens ”Take It Easy Boy Boy” har vi meget sjov med at lave to bevægelser: At køre et stort dollargrin og at ryge en cigar. I soloerne i musikken er der nogen der spontant begynder at ”spille” på klaver og trompet, når de hører det enkelte instrument.

Også i mine individuelle forløb bruger jeg ”The Feel Good Way”. Det er et godt supplement til de øvrige musikalske udfoldelser, og jeg ser nye sider af personerne udfolde sig.

Jeg kan virkelig anbefale Signes kurser som en øjen- og øreåbner mht. at bruge lyttemusik på nye måder i arbejdet med denne målgruppe.

Anne Steen musikterapeut.