The feel Good Way

Positive meddelelser er god motivation

4. juni 2013 / The Feel Good Way

goodjooob

En af de helt nemme, men meget oversete motivationsfaktorer, når det kommer til at motivere handicappede til mere bevægelse. Ja faktisk alle former for motiovation er positive meddelser.

Altså velmente positive meddelser, som er sagt med overbevisning og positiv stemmeføring.

Positive meddelelser er god motivation
En af de ting, du vil opleve på uddannelsen som instruktør i The Feel Good Way, er at lære at bruge positive meddelser som motivation.

Hvis du bruger positive meddelser rigtigt , så vil du opleve at energien løftes. Du vil kunne se hvordan dine deltagere får glød i øjene, at de vokser og giver den ekstra energi i bevægelserne.

Som instruktør er det din fornemmeste opgave, at skabe motivation for bevægelse. Så lad positive meddelelser, ros og komplimenter være en stor del af din undervisning.

Giv dine deltagere al den ros og alle de komplimenter du overhovedet kan. Positive ord giver så meget energi. Kraften i ros og komplimenter er et helt gratis redskab, som giver dig en enorm fordel.

Hvis det ikke ligger naturligt for dig, at rose eller give komplimenter – så øv dig. Du kan starte i det små, og starte med at give bare et enkelt kompliment i en undervisningstime.

For hvis det ikke ligger naturligt for dig, så er du nødt til at gøre en indsats for at få det til at virke.
Der er ikke noget værre end at få et venligt ord med på vejen af en person hvor kropssproget ikke passer det sagte. Så kan vi som mennesker ikke afkode det. Og det går helt galt hvis stemmeføringen heller ikke passer.
Det skaber en dårlig fornemmelse inden i os, og vores hjerne går i selvsving over hvordan vi skal opfatte det. ”Mente hun det? Eller mener hun det modsatte?

Værd at tænke over, når du skal give et kompliment

  • Vær oprigtig. Lad være med at lyve eller være falsk. Find noget rigtig at sige, og sig det fra hjertet.
  • Komplimenter skal være små og simple – ikke store og dramatiske
  • Komplimenter kan gives til den enkelte eller til hele holdet
  • Smil altid når du giver et kompliment
  •  Inkluderer alle – ikke kun de gode deltagere

Du skal måske en smule (eller meget) ud af din komfortzone i starten

Måske falder det dig overhovedet ikke naturligt, at give komplimenter og positive meddelser. Måske tilhører du ikke den flok af mennesker, som bare elsker at stå og udtrykke alt det gode. Måske har du en lille stemme og måske tør du ikke tro på, at sådan nogle komplimenter virker.

Det lover jeg dig, at det gør. Vel og mærke hvis du gør det rigtigt. For hvis du gør det med overbevisning, hvis du er konkret og hvis du gør det nemt, så står du med et redskab, som kan flytte dine deltagere kvantespring både i energi, humør, motorik, bevægelsesfylde og evne.

At noget så simpelt kan virke så fantastisk, kan måske være svært at forstå. Men ikke desto mindre, så kan jeg fortælle dig at det virker.