The feel Good Way

FAQ om The Feel Good Way

9. august 2013 / The Feel Good Way

# Spørgsmål og svar om The Feel Good Way timer

Hvilket tøj og fodtøj skal man have på når man deltager i en Feel Good time?
Det er bedst at have tøj på, som er behageligt og som man kan bevæge sig i. Og så gør vi det i bare fødder eller strømper.
Man har bare fødder for at få en bedre grounding og for at træne og styrke knoglerne i vores fødder, samt træne og velligeholde balancen og orienteringssansen.

Medbring vand til timerne
HUSK AT MEDBRINGE VAND – man kommer til at svede, når man bevæger sig, og du bliver med sikkerhed også tørstig, så husk at medbringe en vanddunk, eller sørg for at der er mulighed for at få en vandpause i timen.

Hvad nu hvis jeg bliver virkelig træt midt i timen?
Så tager du dig bare en kort pause. Man kan sagtens tappe ind og ud af en time, som det passer til ens form og formåen. Tit kan det også hjælpe, at sætte tempoet en smule ned indtil du har fået pusten igen.

# Spørgsmål og svar om The Feel Good Way events

Skal man have prøvet The Feel Good Way for at kunne deltage i en event eller et arrangement?
Nej det skal du bestemt ikke. Til alle vores events og arrangementer, er ALLE velkomne – ligemeget om du har prøvet det før eller ej. Bare du kommer med lysten til at prøve noget nyt og have en dejlig oplevelse.

Hvordan foregår tilmelding til de forskellige events
Du kan altid her på hjemmesiden finde tilmelding og info om events og arrangementer.

# Spørgsmål og svar The Feel Good Way instruktør kursus

Vil jeg få et certificat efter kurset?
Ja du vil modtaget et certificat fra The Feel Good Way™, når du har afsluttet dit kursus.

Skal jeg deltage i hele kurset for at blive certificeret? eller kan jeg nøjes med et par timer?
Du skal være med i hele forløbet. Selve instruktør kurset er estimeret til 14 timer totalt – oftes fordelt på 2 dage, og disse skal du deltage aktivt i, for at kunne blive certificeret.

Skal man helst være fitnessinstruktør eller lign. for at kunne deltage i et instruktør kursus?
Nej overhovedet ikke.  Alle kan deltage. Det er ikke blot en ny smart fitnessform, det er en metode og et redskab til at skabe mere bevægelsesglæde – og den kan alle lære. Du skal ikke nødvendigvis kende alle de smarte termer indenfor fitness, for dem bruger vi ikke.
Høje, lave, tynde, tykke, lyshåret. Alle kan blive instruktører.

Og når man så er færdig med instruktør kurset, skal man så ikke øve sig rigtig meget inden man kan undervise?
Faktisk ikke. Som en af de eneste instruktør træninger, så kommer du hjem med en hel time, som er klar til dig. Du får en ”playing safe” time med bevægelser og musik, så du kan begynde at undervise dine egne The Feel Good Way timer med det samme.

Er det kun pædagoger som kan være med?
Nej selvfølgelig ikke. Har du lyst til at arbejde med netop vores målgruppe, så kan du blive instruktør i The Feel Good Way. Det kan være du har lyst til at undervise flere forskellige steder, eller oprette åbne hold.

Jeg syntes det lyder spændende, men jeg er faktisk først ved at uddanne mig til pædagog. Så er det da smartest at, jeg venter – ikke?
Hvorfor ikke få instruktør kurset med på CV’et med det samme? Jeg ved af erfaring, at The Feel Good Way bruges til meget mere end blot at facilitere en bevægelsestime rundt om i landet, så det skal du da have med i din rygsæk.

Der hvor jeg arbejder er der kun 5 brugere – er det ikke for lidt at danse med?
Ikke nødvendigvis. 5 glade mennesker kan løfte taget lige så meget som 20. Men hvad med at du inviterer et par andre institutioner i området?
Så er du som instruktør med til at bygge fællesskab på tværs af både handicaps og institutioner.

Jeg kan ikke tælle takter og har også lidt ekstra kilo på sidebenene – falder jeg så ikke helt ved siden af?
Nu er The Feel Good Way jo ikke en fitnesstime, så vi går overhovedet ikke op i, hvordan du ser ud, eller om du kan tælle takter.  Vi arbejder ikke med koreografier, hvor det er vigtigt, at du kan tælle til 8-16 eller 32. Vores timer handler om simple trin, som kan skabe bevægelsesglæde. Og det skal vi ikke tælle os frem til.
Ligemeget hvodan du ser ud – så er du velkommen. The Feel Good Way er ikke et slankeprogam. Det er et bevægelsesprogram.

Må jeg undervise alt det, jeg har lyst til, når jeg har deltaget i et instruktør kursus?
Alt hvad du har lyst til. Der er et stort behov derude, og når du har været igennem din instruktør træning, så må du undervise mennesker med udviklingsmæssige, intellektuelle og fysiske handicaps. Der er selvfølgelig ingen begrænsning på hvor meget du vil undervise – det bestemmer du helt selv.
Men du skal holde dig til målgruppen. Vil du gerne undervise funktionsfriske, så henviser The Feel Good Way til Misty Tripoli og The World Groove Movement.

Kan jeg selv undervise, når jeg har deltaget i et par timer?
Nej det kan du ikke! Du skal trænes som instruktør igennem The Feel Good Way. Det bliver du ved at deltage i et instruktør kursus, hvor du efter deltagelsen vil modtage dit certificat. Her på hjemmesiden (under shop) kan du se hvor og hvornår der afholdes instruktør kursus.
Desuden har du ikke opnået den rigtige baggrund, viden om metoden, musikvalg, bevægelser mm. blot ved at deltage i et par timer. Fordi man køber et kamera bliver man heller ikke automatisk professionel  fotograf.
Og da The Feel Good Way™ er et trademark, må du ikke undervise uden at have din uddannelse i orden.