The feel Good Way

Tanker om den digitale dansetime

27. august 2014 / The Feel Good Way

I forbindelse med produktionen af den digitale dansetime blev jeg stillede en række spørgsmål, om hvorfor vi dog ville lave sådan en produktion.
Det hele handler om at skabe mere bevægelsesglæde…

Mission og filosofi bag den digitale dansetime
som du kan hente lige her

Hvad vil det her projekt?
Det her projekt vil sætte en dagsorden for hvilke midler vi kan bruge, for at skabe endnu mere motion og bevægelse for mennesker med hjernemæssige handicaps.

Hvad gavner det?
At endnu flere kan deltage – ligemeget hvordan logistik og økonomi hænger sammen.

Løser det et problem eller en udfordring?
Det løser sådan set både et problem og en udfording.
Problemet er at der ikke penge nok til at gøre nok rundt om på de forskellige institutioner og udfordringen er at der mangler tilbud

Hvad er din motivation for projektet?
Jeg har set hvor meget vi kan flytte med dans, som er udviklet særligt til denne målgruppe. Hvor meget vi kan udvikle både på det personlige plan (mobilitet, livsglæde, kompetancer mm) og på det sociale plan (sammenhold, selvtillid i grupper, socialomgang med andre osv)
Motivationen ligger i at gøre dans, motion og bevægelse endnu mere tilgængelig for netop denne målgruppe.

Hvad er dine dybere tanker og din filosofi bag projektet?
Nogle må gøre noget. Vi skal også udvikle nye metoder for mennesker, som ikke har de samme muligheder som dig og mig for at få mere bevægelse ind i hverdagen.
Det er en overset gruppe i vores land, hvor man ikke udvikler ret meget nyt på dette punkt. De har stort set alle ipads, smartphones og computere, og den mulighed skal udnyttes meget bedre.

Hvad er det overordnet budskab?
ALLE! Har ret til dans, glæde, selvtillid, motion og bevægelse. Men ikke alle har mulighederne i deres dagligdag. Og den mulighed kan vi skabe med den digital dansetime. Vi kan på en nem og let tilgængelig måde, give redskabet både til enkeltpersoner, men også til institutioner, bofællesskaber, aktivitetescentre mm for at vise på storskærm og danse mange sammen.

Du kan downloade vores elektroniske danse, eller du kan bestille den digitale dansetime som en DVD. Det gør du lige her