The feel Good Way

Kan musik gøre dig forelsket?

20. februar 2015 / The Feel Good Way

nyhedsbrev_slutfeb

Kan musik gøre dig forelsket?

… Og kan vi bruge det som et aktivt virkemiddel?

En undersøgelse viste fornyligt at musik påvirker vores hjerne på en kemisk måde, som spiller en central rolle når det kommer til at være i godt humør.

Det er stoffet dopamin vi snakker om. Dopamin er også kendt for at give os en feel-good fornemmelse af andre ting f.eks. at spise slik eller tage kokain – og at være forelsket.

Men musik, som vi kan lide kan også få vores dopamin niveau til at stige med 9%

9%! Det er altså ret meget. 9% belønning fra hjernen direkte over i en feel-good tilstand.

Måske kender du det selv. Man kan få helt kuldegysninger af at lytte til et særligt stykke musik. Denne kuldegysning er en reaktion på den belønning din hjerne giver dig.

9% extra forelskelsesfølelse i livet generelt.

Tilsætter vi så bevægelse – bevægelse i kroppen. Så er jeg overbevist om at den fornemmelse af forelskelse vil vise en stigende kurve.

Og det kan bruge på dansegulvet. Brug musikken som den spirende interesse, tilsæt de simple bevægelser alle kan gøre som katalysator og vi har en forelskelse.

En forelskelse i ens egen oplevelse af dans og bevægelse i vores krop.

Nu ved jeg godt at vi ikke alle får et dopamin udslip af det samme musik. For sådan er det – ikke alt musik taler til os på samme måde. Men lur mig om man ikke i en hel dansetime kan ramme en eller to sange, som hver enkelt deltager ikke bliver en smule mere forelsket af.

Og hvis man kan blive en smule forelsket på et dansegulv, så er det nok lettere at komme afsted til den form for motion gang efter gang…