The feel Good Way

Er det der dans noget for den svageste gruppe?

25. marts 2015 / The Feel Good Way

udviklingshaemmede_danser
Jeg har netop lige fået dette spørgsmål:

Er det der dans noget for den svageste gruppe?

Og JA! det der dans er også noget for den svageste gruppe – og for den mellemste gruppe – og for den stærkeste gruppe. Det der dans er for alle.

Og her er hvorfor:

Fællesskab
Selvom man måske ikke er den hurtigste kørestol på gulvet, og selvom man skal have hjælp til både at bruge arme og ben, så er man en del af fællesskabet. For i TFGW er vi alle med på lige vilkår. Omdrejningspunktet er ikke den rigtige bevægelse – men at der er en bevægelse. Og om den bevægelse så er stor, lille, micro, sidder i det ene øre eller et helt andet sted er ikke vigtigt. Men i kraft af at vi alle danser – ligemeget hvordan det ser ud – så er vi en del af fælleskabet.

Arousal
Vi kan vække mennesket igennem bevægelse og musik, rytmer og beat. Selv om man ikke har sprog, har ret meget bevægelse, ret meget forbindelse, så bliver man vækket i samspillet mellem bevægelse og musik. Man får glød i kinderne, spil i øjene, glæde i kroppen. Og man bliver rørt – både på krop og sjæl.

Mening
TFGW giver mening – fordi det er lavet/udtænkt/produceret/sammesat til netop denne herlige målgruppe – de udviklingshæmmede og det er hele vejen igennem tænkt således at ALLE skal kunne deltage! Ligemeget på hvilket niveau de er. Vi går ikke op i sygdomshistorier eller lign. Vi går op i at skabe glæde og livsenergi igennem dans og bevægelse.

Sjov motion
TFGW er motion. Og motion er sundt, det ved vi alle. Det er godt for vores liv, for vores humør, for vores sundhed, vores hjerte, vores hjerne.
Vi driver TFGW igennem lysten til at gøre en bevægelse. Ved hjælp af billeder og historier giver vi bevægelserne mening.
For det er bare sjovere at gå igennem et rum, som den smarteste fotomodel i forhold til bare at gå igennem et rum…